Loading

Forklift Lastiğini Ne Zaman Değiştirmemiz Gerekir

Forklift Lastiğini Ne Zaman Değiştirmemiz

Gerekir Forklift makineleri sayesinde çok ağır görünen yükler, kolay ve güvenle taşınmaktadır. Forklift makinaları kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadır; dış mekan forklift ve iç mekan forklift. Bu ayrımın ana sebebi kullanım alanlarıdır. Forklift makinesinin kullanılacağı çalışma sahalarının koşulları forklift seçimini doğrudan etkiler. Forkliftler dayanıklı ve uzun ömürlü iş araçları grubuna girmektedir. Verimli çalışmalarına etki eden en önemli unsurun başında doğru lastik kullanımı ve bakımı gelmektedir.

Lastiklerin de bir kullanım ömrü vardır. Kullanılmaya başlandıktan sonra ortalama 2 yıl ya da 2.000 çalışma saati sonra ömrünü tamamlamış olabilirler. Lastiğin sırtında ya da yanağında deformasyonlar varsa ya da çatlamalar mevcutsa vakit geçmeden lastik değişimi gerekebilir. Lastiklerin kullanım süresi, sürüş alışkanlıkları ve yol koşullarının yanı sıra mevsimsel ve iklim koşullarına bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Bunu sürüş sırasında anlamak mümkündür.

Aşınmış lastikleri neden değiştirmek gerekir?

Aşınmış lastikler forkliftlerin verimini düşürdüğü gibi aynı zamanda ciddi güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Aşınmış lastiklerle yapılan sürüşler sürücüyü tehlikeye sokmaktadır. Forkliftin devrilmesine ve can kaybına kadar giden ciddi sorunlara sebep olabilir.

Forklift lastiğinin aşınmasını nasıl önlerim?

İyi bir sürüş, lastiğin aşınmamasını sağlar. Hızlı dönüş yapmak, hızlı kalkışlar ya da ani frenler lastiğin zarar görmesine neden olabilir. Öncelikle mutlaka forklift operatörün bu konuda eğitimli ve sertifikalı olması gerekmektedir. Doğru kullanım, hem can sağlığını hem forklift verimini doğrudan etkiler.

Forklift lastiklerini ne zaman değiştirmek gerekir?

Forklift lastikleri dayanıklı ve uzun ömürlü gözükseler de belirli bir kullanım ömrüne sahiptirler. Bir süre sonra mutlaka değiştirilmesi gerekir. Bunun için net bir zaman dilimi vermek doğru olmayacaktır çünkü her lastiğin kullanım ömrü farklıdır. Genel olarak baktığımızda lastik kalitesi, uygulama ve ortam koşulları, yüzey şartları, ortam sıcaklığı gibi etkenler lastiğin kullanım ömrünü belirler. Forklift lastiğini düzenli olarak kontrol ettirmek gerektiğini unutmayınız.

Global İstif Makinaları, Sıfır ve 2.EL Forklift satışı , İstifleme Makinaları satışı , Jeneratör satışı , Personel Yükseltici satışı , Kurumsal Kiralama , Raf Sistemleri , Forklift Servis ve Yedek Parça hizmetlerini sağlayan İzmir’de öncü bir kurumdur.

Global İstif Makinaları hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için bizlere ulaşın!

Paylaş

Yorum Yapın

WhatsApp ile Ulaşın