Loading

Forklift Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar Nelerdir?

Forklift Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar Nelerdir?

İşletmenizin ihtiyaç duyduğu forklift veya istifleme makinası tespit edilirken çalışma alanı, şekli, kaldırılacak malzemenin özellikleri ve  malzemenin hareketi içinde yer almakta olan unsurların aynı anda gözlemlenip, değerlendirilip analiz edilmesi gerekmektedir.

Global İstif Makinaları İzmir’de öncü bir firma olarak işletmeniz için alacağınız forklift makinalarının her aşamasında sizlere yardımcı olmaktayız. Kısıtlı bütçeniz, yeterli bilgi sahibi olmayışınız ve tedarikçilerin ticari kaygılarından çekinmenize hiç gerek yok biz sizler için tüm işleri kusursuz bir şekilde hallediyoruz.

Forklift alırken en sık karşılaştığımız hata ise ihtiyacı doğru belirlemek yerine boyut olarak büyük olanı satın alarak işin halledileceğinin zannedilmesidir. Maalesef  bu doğru bir yöntem değildir. İhtiyacınızdan büyük bir forklift ya da istifleme makinası satın almak genelde makine boyutları ve işletme giderlerinin göz ardı edilip farklı bir sorunlarla ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkılacağının unutulduğunu gösterir.

Gelelim forklift seçiminde en önemli olan unsurlara; güvenli çalışma şartlarına uyan, iş akışını bozmayan, teknik özellik ihtiyaçlarınızı karşılayan ve tüm bunları karşılamakla birlikte bütçenize uygun olan makinanın tespit edilmesidir.

Forklift seçiminde motor tipi :
Forklift seçiminde akülü ve dizel olmak üzere iki farklı çalışan motor tipi öne çıkmaktadır. Elektrikli forklift ve Dizel forklift arasında karar verirken en başta zorunluluk teşkil eden koşullara bakılmalı ardından avantaj ve dezavantajlara dikkat ederek değerlendirme yapılmasını önermekteyiz. Forklift seçiminde bazı sektörlerde zorunlu olarak elektrik enerjisi ile çalışan akülü forklift kullanmak gerekmektedir. Bu sektörlerde egzoz gazı emisyonunun oluşturduğu olumsuz etkiler dizel forklift kullanımı mümkün kılmamaktadır. Akülü forkliftler ve dizel forkliftler arasındaki avantajlar ve dezavantajlar kıyaslanırken her işletme için ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Her işletmenin birbirinden farklı ihtiyaçları olması nedeniyle bir işletme için avantaj olan forklift tipi başka bir kullanıcı için dezavantaj olabileceği unutulmamalıdır.

Forklift seçiminde kapasite :
Forkift veya istifleme makinalarını tercih ederken kapasite tespiti, güvenli ve hızlı malzeme hareketi sağlamak için diğer unsurları göz önünde tutarak en fazla dikkat edilmesi gerekenlerden biridir. Forklift seçiminde kapasite tespit edilirken malzemenin fiziksel özellikleri, taşıma şekli ve malzeme hareketi de önemli kriterler arasında yer almaktadır.

Forklift asansör seçimi :
Forklift asansör seçimi yapılırken maksimum istif seviyesi, minimum tavan yüksekliği ve kapı geçişleri dikkate edilmesi gereken temel parametrelerdir.

Forklift lastik seçimi :
Forklift lastik seçimi yapılırken makina nın kullanılacağı zemin yapısı ve zeminde oluşan kalıntılara dikkat edilmelidir. Buna göre forkliftler için havalı lastik ve dolgu lastik olmak üzere iki temel seçenek bulunmaktadır.

Paylaş

Yorum Yapın

WhatsApp ile Ulaşın